Standartinė Odoo sistema - Ar Jūsų verslui pakanka šių sprendimų?

Atvirojo kodo verslo valdymo sistema “Odoo” yra dažnai giriama dėl savo lankstumo ir pritaikymo galimybių. Tačiau, nors individualiai pritaikyti sprendimai gali atverti daug galimybių, jie tikrai nėra būtini kiekvienam verslui. Iš tiesų, savo klientams mes visada pirmiausia siūlome galimus sprendimus su standartinėmis Odoo funkcijomis, prieš pradedant diskutuoti naujų sprendimų vystymą. Šiame straipsnyje sužinosite, kas yra standartinė Odoo sistema ir kaip išsiaiškinti, ar ji yra pakankama Jūsų verslo poreikiams.


Standartiniai Odoo moduliai


Standartinė Odoo sistema įtraukia jau paruoštų ir visiems prieinamų modulių rinkinį. Odoo savo svetainėje išvardija net 46 pagrindinius modulius, apimančius esmines verslo sritis:


  • Pardavimų valdymas: CRM sistema, Pardavimai, Nuoma, Prenumeratos ir POS (kompiuterizuoto kasos aparato) sistema;
  • Finansų valdymas: Apskaitos sistema, Sąskaitų išrašymas, Išlaidos, Dokumentai, Skaičiuoklės ir Elektroninis parašas;
  • Internetinė svetainė ir elektroninė prekyba: Svetainių kūrimo įrankis, El. Parduotuvė, Tinklaraštis, Forumas, eMokymosi ir Live Chat funkcijos;
  • Gamyba ir inventoriaus valdymas: Pirkimai, PLM (Produkto gyvavimo ciklo valdymas), Priežiūra, Kokybės valdymas, Inventoriaus ir Gamybos valdymas;
  • Žmogiškųjų išteklių valdymas: Darbuotojai, Įdarbinimas, Atostogos, Vertinimai, Rekomendacijos ir Automobilių parkas;
  • Paslaugos ir projektai: Projektų valdymas, Darbo laiko apskaita, Lauko paslaugos, Pagalbos centras, Planavimas ir Susitikimai;
  • Rinkodara: El. pašto rinkodara, SMS rinkodara, Socialinė medija, Rinkodaros automatizavimas, Renginiai ir Apklausos;
  • Produktyvumas (bendradarbiavimas): Diskusijos, Patvirtinimai, Internet of Things (Daiktų Internetas), VOIP ir Žinynas.

Taip pat, standartinė Odoo sistema turi Studio modulį, kuriuo galima naudotis būtent pritaikytų sprendimų kūrimui.


Visi šie moduliai yra pilnai integruoti Odoo programinėje įrangoje ir tiekia išmanius sprendimus, atitinkančius daugumos įmonių esminius verslo valdymo poreikius.


Standartinės Odoo naudojimo privalumai

Kaina


Vienas iš pagrindinių standartinės Odoo naudojimo privalumų yra jos ekonomiškumas. Pradinė šios sistemos investicija yra žymiai mažesnė, palyginti su pritaikytais Odoo sprendimais, kurie reikalauja daugiau laiko ir nuolatinės priežiūros. Standartinė programinė įranga sumažina šias išlaidas, siūlydama platformą, kuri yra jau paruošta naudojimui su visomis būtiniausiomis funkcijomis. Tai yra ypač naudinga mažoms įmonėms, turinčioms ribotą biudžetą.


Diegimo paprastumas


Standartinė Odoo yra žinoma dėl jos įdiegimo paprastumo. Konfigūracijos procesas yra itin paprastas, tad įmonės gali ją įsidiegti žymiai greičiau. Tai taip pat reiškia, kad verslas patiria mažiau problemų arba prastovų ir gali greičiau pradėti naudotis nauja programine įranga (pavyzdžiui, su mūsų Odoo diegimo planu “Essentials“, mes šią sistemą įdiegiame ir pilnai paruošiame naudojimui per vos 20 darbo dienų).


Lankstumas ir plėtra


Odoo verslo valdymo programos lankstumas leidžia įmonėms pradėti nuo pagrindinių modulių ir palaipsniui juos plėsti, atsižvelgiant į jų poreikius. Laikui bėgant, standartinius modulius taip pat galima pritaikyti ir modifikuoti, kad jie geriau atitiktų besikeičiančią įmonės darbo eigą, kas yra daug greitesnis ir lengvesnis pasirinkimas nei visiškai naujų sprendimų kūrimas. Bet kuriuo atveju, naujos funkcijos gali būti integruotos pagal Jūsų besikeičiantį poreikį, užtikrinant, kad programinė įranga ateityje augs kartu su verslu.


Tinkamumas mažoms ir vidutinėms įmonėms


Nors standartinė Odoo gali būti naudojama įvairaus dydžio įmonėse, didesnės organizacijos neretai turi daugiau specifinių reikalavimų savo verslo valdymo programinei įrangai. Mažos ir vidutinės įmonės, kita vertus, dažniausiai turi daug paprastesnius poreikius - daugelis jų vis dar valdo didžiąją dalį savo veiklos “Excel” lentelėse. Standartiniai Odoo moduliai gali apimti būtiną funkcionalumą MVĮ, nereikalaujant brangių pritaikymų ar didelių investicijų į sistemą.


Pavyzdžiui, maža prekybos įmonė gali efektyviai valdyti savo inventorių, pardavimus, klientų santykius ir el. parduotuvę, naudodamasi tik standartiniais Odoo sprendimais. Visų šių funkcijų centralizavimas vienoje platformoje neišvengiamai padidins įmonės produktyvumą ir efektyvumą, o tai lems ir didesnes pajamas.


Potencialūs standartinės Odoo apribojimai

Nors standartinė Odoo programa siūlo daug privalumų, svarbu pripažinti ir jos apribojimus, kurie gali atsirasti verslui augant. Tam tikrose situacijose, standartinė Odoo gali būti nepakankama, ypač verslams, turintiems labai specializuotus / nišinius pramonės poreikius arba unikalius / sudėtingus veiklos procesus.


Be to, specifiniai tam tikrų pramonių reikalavimai gali nebūti įtraukti į standartinės Odoo teikiamas funkcijas. T.y., įmonėms, veikiančioms griežtai reguliuojamose pramonės šakose, pvz., sveikatos apsaugos ar finansų srityse, gali prireikti papildomų funkcijų. 

Pavyzdžiui, standartinė Odoo siūlo tam tikras lokalizuotas apskaitos funkcijas konkrečioms šalims, tačiau, kadangi šį programinė įranga veikia visame pasaulyje, ji neturi visų reikiamų funkcijų ir ataskaitų Lietuvos apskaitai. Šiuo atveju, įmonės gali tiesiog įsigyti Via laurea kurtus apskaitos modulius su pilnomis lokalizacijomis.


Verslo auditas


Norint išsiaiškinti, ar standartinė Odoo atitinka Jūsų verslo reikalavimus, svarbu atlikti verslo auditą. Tai iš esmės yra išsamus dabartinių procesų įvertinimas bei pagrindinių problemų, prioritetų ir poreikių identifikavimas. Tada galima palyginti šiuos verslo poreikius su standartinių Odoo modulių siūlomomis funkcijomis.


Taip pat svarbu atsižvelgti ir į numatomą įmonės augimą bei plėtros lūkesčius, kad užtikrintumėte, jog standartiniai Odoo sprendimai Jums bus pakankami kurį laiką. Pavyzdžiui, jei tikitės, kad tam tikra nestandartinė funkcija Jums bus reikalinga vos po metu, kai kuriais atvejais jos įsigijimas iš katro gali būti paprastesnis nei ateityje.


Aptarkime Jūsų poreikius!

Vis dar nesate tikri, ar standartinė Odoo atitinka Jūsų poreikius? O galbūt Jums reikia pagalbos atliekant verslo auditą?


Mūsų patyrusi Odoo konsultantų ir verslo procesų analitikų komanda Jums padės! Via laurea siūlo išsamias konsultacijas, kurių metu aptarsime Jūsų verslo procesus ir atliksime GAP analizę nemokamai.


Nedvejodami susisiekite su mumis!

Registruotis konsultacijai


Share this post