Perėjimas iš Odoo Community į Odoo Enterprise - Ką reikia žinoti

Odoo yra itin universali, atvirojo kodo verslo valdymo sistema (VVS), kuri sparčiai populiarėja visame pasaulyje. Ši programinė įranga turi dvi versijas - Community ir Enterprise. Kai kurios įmonės pradeda naudotis Odoo Community versija, o, su laiku ir plečiantis poreikiams, pereina į Odoo Enterprise versiją. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius skirtumus tarp šių versijų bei kaip atrodo perėjimo procesas iš Community į Enterprise.


Kuom skiriasi Odoo Enterprise ir Community?


Odoo Community yra nemokama sistemos versija. Ji yra lengvai prieinama ir suteikia pagrindines funkcijas, kurios dažnai būna pakankamos smulkių įmonių arba individualios veiklos savininkų poreikiams. Odoo Enterprise, kita vertus, yra mokama Odoo sistemos versija, siūlanti daug daugiau pažangių galimybių ir funkcijų.


Štai palyginimų lentelė pagal esminius kriterijus:


Community

Enterprise

Kaina

Nemokama

Licencijų prenumerata

Pagalba

Bendruomenės forumuose

Oficiali Odoo atstovų ir Odoo partnerių pagalba

Atnaujinimai

Bendruomenės iniciatyva

Reguliarūs

Funkcionalumas

Tik pagrindinis

Pažengęs

Pritaikymo galimybės

Ribotos

Neribotos

Saugumas

Tik pagrindinis

Pažengęs

Talpinimas

Tik vietinis

Vietinis / debesijos / Odoo.sh


Pagrindiniai funkcijų skirtumai


Iš esmės, Odoo Enterprise siūlo didesnę modulių įvairovę (virš 60 standartinių programėlių) bei pažangesnius verslo valdymo sprendimus.


Pavyzdžiui, Odoo finansų ir apskaitos sistema siūlo daugiau ataskaitų įrankių, papildomų valdymo skydelio parinkčių, keletos valiutų palaikymą, aukštesnį automatizavimo lygį ir dar daugiau funkcijų. Pardavimų valdymas su Enterprise siūlo didesnes internetinės parduotuvės galimybes, geresnį klientų sekimą ir integracijas su kitomis programomis, tokiomis kaip POS sistema. Tai galioja ir kitiems Odoo moduliams: gamybos valdymui, sandėlio valdymo programai ir t.t. 


Galimybė integruoti ne tik visus Odoo modulius bet ir kitas Jums reikalingas programas vienoje, centralizuotoje platformoje yra vienas svarbiausių Enterprise versijos privalumų. Tai padidina visų Jūsų verslo sričių efektyvumą ir produktyvumą.


Be išmanesnių funkcijų, perėjimas Odoo iš Community į Enterprise taip pat suteikia dar keletą kitų privalumų įmonėms, siekiančioms optimizuoti savo veiklą:


  • Odoo Studio: Odoo Enterprise Custom planas turi Odoo Studio programą - įrankį, leidžiantį lengvai ir be apribojimų kurti pritaikytus sprendimus tiesiogiai Odoo sistemos aplinkoje;

  • Išorinė API sąsaja: API (Application Programming Interface) leidžia integruoti Odoo su kitomis trečiųjų šalių sistemomis;

  • Odoo partneriai: Enterprise klientai gauna tiesioginę pagalbą iš Odoo ekspertų ir verslo valdymo sistemos diegimo partnerių, užtikrinant greitą ir efektyvų iškilusių problemų sprendimą;

  • Reguliarūs atnaujinimai: Odoo Enterprise yra reguliariai papildoma naujomis funkcijomis ir saugumo pataisymais, užtikrinant, kad Jūsų sistema veiktų kuo optimaliau;

  • Kelių įmonių valdymas: Su Multi-Company funkcionalumu, Enterprise Custom versijoje galite valdyti kelias įmones iš vienos Odoo platformos;

  • Talpinimas (Hosting): Įsigijusios Custom planą, įmonės gali pasirinkti joms tinkamiausią talpinimo būdą. Kituose planuose galima naudotis tik Odoo Online (debesijos) talpinimu.


Odoo Enterprise kainodara

Odoo Enterprise naudoja mėnesine prenumerata pagrįstą kainodaros modelį, mokamą už kiekvieną vartotoją. Galimi du prenumeratos planai:


  • Standard: Apima visus standartinius Odoo modulius, kurie talpinami Odoo Online platformoje.

  • Custom: Apima visus standartinius Odoo modulius, Odoo Studio, išorinę API sąsają, Multi-Company funkcionalumą bei siūlo kelis talpinimo pasirinkimus (Odoo Online, Odoo.sh arba vietinį talpinimą).


Abu planai siūlo neribotą pagalbą ir priežiūrą. Svarbu paminėti, kad pirmaisiais metais klientai dažnai gauna nuolaidą metinei sistemos prenumeratai. Visos prenumeratos yra mokamos tiesiogiai Odoo


Odoo sistemos talpinimas

Kaip minėta anksčiau, Odoo Enterprise siūlo tris talpinimo pasirinkimus, pritaikytus skirtingiems verslo poreikiams. Štai kiekvienas iš jų:


  • Odoo Online: Debesijos pagrindu veikianti Odoo programa. Šis pasirinkimas tinka įmonėms, norinčioms turėti paprastą, nuolat atnaujinamą sistemą Odoo serveriuose.

  • Vietinis talpinimas: Odoo diegimas ir valdymas nuosavame arba trečiųjų šalių serveryje. Šis talpinimo būdas yra paprastai naudojamas įmonių, turinčių aukšto lygio saugumo reikalavimus, kurios nori turėti visišką kontrolę savo duomenų saugumo protokoluose.

  • Odoo.sh: Hibridinis PaaS (Platform as a Service) pasirinkimas, kuris siūlo daugiau kontrolės ir pritaikymo galimybių, tačiau išlaikant debesijos talpinimo privalumus. Šis pasirinkimas taip pat palaiko didesnį sistemos pajėgumą bei leidžia saugiai talpinti neribotą kiekį duomenų, pagal Jūsų individualius poreikius.

UAB "Via laurea" taip pat siūlo Odoo sistemos talpinimo paslaugas savo serveriuose. Įsigijus bet kurį iš mūsų Odoo diegimo planų, pirmieji talpinimo metai nemokami!

Ar paprasta pereiti į Odoo Enterprise?


Perėjimo paprastumas iš Odoo Community į Odoo Enterprise priklausys nuo Jūsų versijos ir serverio pasirinkimo. 

Pavyzdžiui, jeigu įmonė nusprendžia pasilikti tą pačią Odoo sistemos versiją bei ją toliau talpinti tame pačiame serveryje, šis procesas bus itin paprastas. Tokiu atveju, Jums tereikia įsigyti Enterprise licenciją ir įsidiegti norimus modulius bei funkcijas. 

Kita vertus, jeigu kartu su perėjimu į Odoo Enterprise įmonė nori migruoti ir į naujausią Odoo versiją arba į Odoo.sh serverį, tuomet procesas tampa kiek sudėtingesnis. Tačiau, su tinkama technine pagalba, jis gali būti įgyvendintas be didelių iššūkių. 


Svarstote pereiti į Odoo Enterprise?


Via laurea siūlo Odoo diegimo ir palaikymo paslaugas, įskaitant perėjimą iš Odoo Community į Enterprise bei Odoo migraciją į naujausias jos versijas.


Su daugiau nei 10 metų patirties šioje srityje ir sertifikuotų Odoo ekspertų komanda, esame tikri, kad galime padėti pagal Jūsų individualius poreikius. Susisiekite su mumis nemokamai konsultacijai čia:


Registruotis konsultacijai



Share this post