Odoo sprendimas žaliuzių / roletų gamybos įmonei


Apie įmonę


Įkurta 2008-aisiais metais, ši įmonė yra viena iš lyderių žaliuzių rinkoje Lietuvoje. Jie siūlo didelį pasirinkimą įvairių apsaugos nuo saulės produktų, įskaitant roletus, žaliuzes, tinkelius ir kt. Šiuo metu įmonėje dirba 25 žmonės, o jų metinės pajamos siekia beveik 2 milijonus EUR. 


Pagrindiniai iššūkiai: 


Prieš įsidiegiant “Odoo”, įmonė naudojosi keletu skirtingų programų savo procesų valdymui, tokių kaip “Excel”. Tačiau, ribotos šių programų galimybės kėlė nemažai vidinių problemų. Opiausios iš jų buvo: 


  • Žaliavų valdymo sprendimo nebuvimas: Teikiant užsakymus, įmonė negalėjo matyti savo žaliavų likučių ar teikti joms rezervacijų, ko rezultate dažnai pritrūkdavo reikiamų žaliavų gamybai;
  • Gaištamas laikas ir ištekliai: Didžioji dalis procesų, įskaitant žaliavų valdymą ir užsakymų teikimą, buvo atliekami rankiniu būdu (pvz: keičiantis žaliavų ir prekių kainoms, kainodaros lentelės turėjo būti kaskart perdaromos);

To pasekoje, visas pardavimo procesas, nuo užsakymo pateikimo iki gamybos, patapo pernelyg ilgas ir sudėtingas. Verslui augant ir plečiantis poreikiams, įmonė vis sunkiau susitvarkė su užsakymų kiekiais, atsirado vis dažnesni vėlavimai ir klientų nepasitenkinimas, o sparčiai augantis pardavimų vadybininkų skaičius šių problemų neišsprendė. 


Pagrindiniai tikslai: 


  • Įmonė ieškojo būdo optimizuoti savo gamybos procesą, kad šis būtų ne tik greitesnis, bet ir reikalautų mažiau išteklių. 
  • Verslui reikėjo būdo efektyviau ir tiksliau valdyti savo duomenis bei automatizuoti dalį jų apdorojimo.
  • Iki šiol dirbusi tik B2B (verslas verslui) sektoriuje, įmonė norėjo pradėti veiklą ir B2C (tiesiogiai vartotojui) rinkoje, tačiau neturėjo galimybių. 

Via laurea sprendimas

Žaliuzių gamybos įmonė 2021m. dalyvavo Europos Sąjungos paramos konkurse, kurio metu laimėjo finansavimą “Odoo” verslo valdymo sistemos diegimui. 


Klientui buvo įdiegtas pilnas Odoo sprendimas, apimantis visus verslo valdymo procesus: nuo pardavimų iki apskaitos (daugiau nei 100 standartinių ir pritaikytų modulių). Didžioji dalis buvusių procesų buvo automatizuoti arba pakeisti efektyvesniais sprendimais.


Visos verslo sritys ir su jomis susiję duomenys buvo perkelti iš keletos programų į vieną, centralizuotą sistemą. Svetainė buvo pritaikyta pardavimams B2C sektoriui bei joje sukurtas atskiras, B2B portalas didesnio kiekio užsakymams.

Vienas iš svarbiausių “Via laurea” sukurtų sprendimų buvo jų specifiniems procesams pritaikytas gaminio konfigūratorius (skaičiuoklė), susietas su įmonės el. parduotuve. Ši skaičiuoklė automatiškai apskaičiuoja gaminio kainą pagal pirkėjo įvestus parametrus (pavyzdžiui, norimų žaliuzių skaičius, plotis, aukštis, medžiaga, spalva ir t.t.). 

Pirkėjui pateikus užsakymą el. parduotuvėje, šis yra automatiškai sukuriamas sistemoje bei jam yra rezervuojamas reikiamas žaliavų kiekis realiuoju laiku. Šis sprendimas pilnai pakeitė rankiniu būdu skaičiuojamus prekių įkainius ir atliekamus užsakymus.


Tiesa, diegimo procesas nebuvo be iššūkių - kaip ir didelė dalis ilgai gyvuojančių įmonių, mūsų klientas savo komandoje susidūrė su pasipriešinimu ir neigiamomis reakcijomis naujai sistemai. Tačiau, išsiaiškinus “Odoo” privalumus ir suvaldžius situaciją, projektas galiausiai įgavo pagreitį.


Rezultatai


Mūsų įdiegti Odoo sprendimai šiai žaliuzių gamybos įmonei greitai atnešė puikių rezultatų:


  • Pardavimų komandoje šiuo metu dirba net 5 x mažiau vadybininkų, tačiau šie puikiai susitvarko su nuolat augančiu užsakymų kiekiu;
  • Įmonė įvykdė savo tikslą išplėsti veiklą B2C rinkoje, kurioje šiuo metu sėkmingai ugdo savo prekės ženklą;
  • Įmonės pelnas kasmet auga: iš beveik 1.6M 2020-aisiais metais jis išaugo iki beveik 2M 2022-aisiais metais
  • Nors įmonė sulaukia daugiau užsakymų nei prieš kelerius metus, jų produktų gamybos procesas yra kaip niekada greitas, už ką sulaukia daug puikių atsiliepimų. 

Domina Odoo sprendimai gamybai?


Ar Jūsų gamybos įmonė susiduria su panašiomis problemomis? Kaip Auksiniai Odoo partneriai Lietuvoje, mes padėsime jas išspręsti su geriausiais gamybos sprendimais Jūsų individualiems verslo poreikiams. Nekantraujame išgirsti daugiau apie Jūsų įmonę!


Susisiekite su mumis



Share this post